Flygplan

I Hässleholms Flygklubb flyger vi Ultralätt klass B (förkortas UL-B). För närvarande har klubben tillgång till tre flygplan som alla tre är tillverkade av tjeckiska Evektor. Modellen Eurostar är en beprövad konstruktion som ger bra värde för pengarna. Att det har blivit tre snarlika flygplan är nog ändå mest en slump – vi gillar alla flygplan!

Som medlem betyder detta att du enkelt växlar mellan de olika individerna utan alltför stora skillnader i flygegenskaperna. Du får stabila, bränslesnåla och bekväma flygplan lämpliga för både kortare och längre flygturer.

Hangar

I vår hangar finns även ett antal privatägda maskiner. Hangaren är en kallhangar med ström, och i anslutning finns en uppvärmd bygglokal. Om du är intresserad av att hyra hangarplats på ESFA, kontakta oss för mer information.

SE-VSA, Eurostar SL

VSA är klubbens eget flygplan, som används både för skolning och för medlemsflygning. En utmärkt resemaskin med låg bränsleförbrukning, bra komfort och all utrustning som kan behövas.

Pris per flygtimme 2017: 725 kr (525 kr/h vid abonnemang).

Utrustning: Rotax 912ULS 2016 / Woodcomp Propuls 174 / Radio Trig TY96 8.33 kHz / Transponder Garmin GTX328 Mode S / Dynon D100 EFIS / Garmin GPSmap 296 / Räddningsskärm

SE-VIK, Eurostar 2000R

Privatägd Eurostar från 2004 som är tillgänglig för alla medlemmar med certifikat UL-B.

Pris per flygtimme 2017: 790 kr.

Utrustning: Rotax 912ULS 2004 / Kievprop / Radio 25 kHz / Transponder Mode C / Garmin GPSmap 196

SE-VIR, Eurostar 2000R

Privatägd Eurostar från 2005 tillgänglig för alla medlemmar med certifikat UL-B, även skolförsäkrad.

Pris per flygtimme 2017: 725 kr.

Utrustning: Rotax 912UL 2005 / Woodcomp Klassik / Radio 25 kHz / Transponder Mode C / Autopilot kopplad till GPS / Garmin GPSmap 196